Blog

Főoldal > Blog

Heti hírek a repülés világából - Összefoglaló

Szabó Csaba Zoltán | 2020-03-31 09:01:21

Az elmúlt hét legfontosabb légi közlekedést érintő hírek. Tekintse át velünk a legfontosabb eseményeit, híreit.  

Külföldi kiküldetés járványveszély idején

Szabó Csaba Zoltán | 2020-03-26 18:38:51

A mostanra már Európán belül is tomboló koronavírus járvány miatt sok cég inkább tiltja munkavállalóinak a külföldre történő kiutazást. Egyes vállaltok esetében azonban elkerülhetetlen, hogy munkavállalói külföldre is utazzanak a járványveszély idején, elég csak a kamionsofőrökre gondolnunk. Egyre gyakrabban vetődik fel kérdésként, hogy a munkavállalók megtagadhatják-e a külföldre történő kiküldetést, s ha igen, akkor ennek     mi a módja.

Egységes uniós utasjogok a COVID-19-világjárvány idején - A Bizottság iránymutatást adott ki

Szabó Csaba Zoltán | 2020-03-26 13:56:35

A COVID-19-világjárvány gazdasági hatásainak enyhítését célzó intézkedései keretében a Bizottság ma iránymutatást tett közzé annak biztosítása érdekében, hogy az uniós utasjogok az EU egész területén egységesen érvényesüljenek.

Hazai és nemzetközi kitekintés a légi közlekedéssel kapcsolatban

Szabó Csaba Zoltán | 2020-03-23 14:04:50

Természetesen mindenki napjait a koronavírus határozza meg. Nem könnyű elmenni mellette szó nélkül és szinte mindenki életére hatással van. A hazai és nemzetközi gazdaságokat komolyan érintette a vírus megjelenése és térhódítása. A turizmus visszaszorulásával nagyobb nemzetközi cégek 2 hét alatt csődvédelmet kértek, voltak akik már csődbe is mentek. A vírus végét képtelenség megjósolni ezért a légitársaságok és légi kikötők felkészültek az elhúzódó küzdelemre. 

Szigorú az ellenőrzés, de működik a budapesti repülőtér

Szabó Csaba Zoltán | 2020-03-17 08:48:05

Keddtől minden érkező utas okmányait ellenőrzik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az életbelépett kormányrendelet értelmében a külföldi állampolgárokat a hatóság visszafordítja, és elutazásukig az erre a célra kijelölt tranzit részen várakozhatnak. Minden járat a 2B terminálra érkezik.


Repültél már sztárokkal?

Szabó Csaba Zoltán | 2019-10-17 12:11:28

Mindenkinek megvan a maga véleménye a repülésről. Akár kezdő vagy e téren, akár rutinos utazó, biztosan gyűjtöttél már élményeket, melyekről akár szívesen mesélsz másoknak is. A repülés az, ami senkit sem hagy hidegen.

MIÉRT OLYAN POCSÉK A KAJA A REPÜLŐKÖN?

Szabó Csaba Zoltán | 2019-10-15 10:29:15

Az ember felül a repülőgépre, végignézi a biztonsági pantomim-előadást, túl van a felszálláson, és éppen elkezdene unatkozni és elgémberedni a szűk ülésben, amikor végre hozzák a kaját. Csirke vagy tészta? 

A leghosszabb repülőút… és te hogyan ütöd el az időt?

Szabó Csaba Zoltán | 2019-10-14 07:59:53

Gyakran repülsz? Milyen távolság az, amit te már hosszúnak, unalmasnak tartasz? Az emberek többségének már a 4-5 órás repülőút hallatán is az jut először eszébe, hogy az mennyire unalmas.

 
  Általános szerződési feltételek   
   Adatvédelmi tájékoztató   
   GYIK